Training en opleiding

Ons programma is toegespitst op het trainen op platte daken, hellende daken en specifieke werkplekken.


Het is verplicht gesteld in de Arbowet dat mensen geïnformeerd en geïnstrueerd zijn voor de werkzaamheden die ze moeten verrichten. Dat is vanzelfsprekend, men moet immers in staat zijn de eigen veiligheid te kunnen bewaken. Voor het werken op hoogte dient u te weten welke PBM’s u moet toepassen en hoe u een valbeveiligingssysteem gebruikt. Het is niet altijd duidelijk of de aanwezige voorzieningen veilig of goedgekeurd zijn, terwijl u zich gaat zekeren aan dat systeem.

IN DE PRAKTIJK 

Stel u voor, u hangt aan de Euromast, controleert u dan vooraf wel uw harnas leeflijn en verankering?

Wanneer u in dit geval een verlopen keuring ziet, of een gerafelde lijn, dan gaat geen weldenkend mens abseilen. Op het platte dak is het niet anders, u moet kunnen vertrouwen op uw kennis en de installatie. Onze trainingen zijn er op verschillende niveaus:

1. De toolboxDit is een 1 uur durende meeting waarin de basis wordt uitgelegd;
2. De cursusDit is een dagdeel training met theorie, een praktijkcasus en trainen met PBM`s;
3. Specifiek op de werkplekHiermee trainen we in de praktijk de werkgang met veiligheidssystemen en PBM’s.

Onze insteek met deze trainingen is om u of uw medewerkers met kennis uit de praktijk te helpen. Zo is het goed om te weten welke werkzaamheden u veilig kunt doen, maar ook welke werkzaamheden gevaarlijk zijn en u niet moet doen.

KUNNEN WIJ U VERDER HELPEN?

Voor meer informatie over onze trainingen en opleidingen kunt u contact met ons opnemen via 0315 – 842 313 of info@pelgrimsafety.nl. Veilig het dak op, veilig weer thuis!

2019 / Pelgrim Inspectie B.V. is een onderdeel van Pelgrim Safety B.V. - Site developed by MVD.